Deb's Greatest Show

Deb's Greatest Show
Ik heb ontslag genomen om mij volledig te richten op mijn passies en mijn droom te leven: Mijn praktijk De Ingeving waarbij ik mensen begeleid (weer) te leren ontspannen.

Voor mij is de film ‘The Greatest Showman’ een perfecte weerspiegeling van het proces naar een vrij leven.
Elk liedje heeft iets in zich wat dat verlangen in mij naar boven haalt. Ik raad je echt aan om alle liedjes eens te luisteren en misschien met de teksten ernaast.

Het ontroert mij vanaf het eerste moment. Natuurlijk het verhaal in de film is ook supergaaf en heeft raakvlakken met mijn proces. Maar de onderliggende boodschap wat het mij gaf: de boodschap van: ‘Kom uit je hol want je doet er toe!’ heeft me geïnspireerd. Ook naar de uiteindelijke stap om mijn ontslag in te dienen en nu het avontuur naar een vrij leven aan te gaan;
Om te doen wat ik mooi en fijn vind om te doen.

 

The Greatest Show. (Voor mij vertaald in dit proces als: Hé is er nog meer dan mijn heerlijke comfortzone?!)

‘Je hoeft niet te vechten, het komt al jouw kant op gerent. Het is alleen dit moment, het maakt niet uit wat erna komt. Het is oogverblindend en alles wat je weet. Geef je maar over want dit is jouw roeping en je wilt gaan!’

‘Het is alles wat je altijd al wilde, Het is alles wat je ooit nodig zal hebben en het is hier vlak voor je neus. Hier is waar je wilt zijn.’

Het geeft weer dat het zo mega spannend is om dit te doen. Het is een eersteklas les in loslaten en volledig uit mn comfortzone hobbelen. En daarnaast zo veel vertrouwen te voelen omdat dít het is waar en wie ik wil zijn.

 

Vervolgens komt het lied A million dreams. Hier zie ik mijn dromen helder en besef ik mij dat als ik deze dromen wil leven, ik dat zélf moet doen. Er is niemand anders met de dromen die ik heb.. op mijn unieke wijze. Dus ik ben ook verantwoordelijk voor de uitwerking.

‘een miljoen dromen houden mij wakker en ik denk aan hoe de wereld zou kunnen zijn, zoals ik het zie. Een miljoen dromen is wat er nodig is, een miljoen dromen voor een wereld die wij gaan maken.’
En dan komt in dit lied ook een stukje van wat de buitenwereld er van zou vinden. Dit vond ik ook erg spannend. Zodra het voor mij echt geland was van dit ga ik doen, dan kan ik ook met kracht zeggen tegen de mensen wat ik ga doen. Wat anderen ervan vinden is dan ineens niet belangrijk meer.
Ik geloof er in dat dromen kracht hebben. Als je het kan bedenken, dan bestaat het al. ‘We kunnen leven in een wereld die wij zelf vormgeven.’ Hoopgevend is dat toch? Ook de steun van mijn vriend in dit nummer wordt hier uitgebeeld wat mij vanzelfsprekend een heel fijn gevoel geeft.

 

Come alive. De titel zegt het al. Dit nummer laat eigenlijk zien dat als je je passie leeft dat je dan pas gaat leven. Dat het er ook toe doet op universeel gebied.
Hoe lang heb ik wel niet geloofd dat men mij niet hoorde. Dat ik er niet toe zou doen. Een gevoel van ‘Wat heb ík nou te vertellen??!!.’
Een stukje tekst vrij vertaald:

‘Ik zie het in je ogen, je geloofd die leugen dat je je moet verbergen. Bang om naar buiten te treden, dus sluit je de deur maar helemaal. Maar waag het niet om zo te blijven. Niet meer in de schaduw leven, want we weten allebei waar dat toe leidt. Als je eenmaal hebt gezien hoe het óók kan, zal je nooit meer hetzelfde zijn.’

Hier begint in mijn proces de onrust. De positieve onrust van ooo er zijn nog meer mogelijkheden. Ik kán en mag mijzelf laten zien. En wat ik doe is eigenlijk best wel heel vet!

‘Ik ben het licht dat gaat schijnen, blijf maar proberen en wees maar niet bang. Kom tot leven!.

 

Tja en dan mijn bijna dagelijkse conversatie met mijn innerlijk weten, mijn ziel, het universum. Hoe je het ook wilt noemen. Het nummer The other side geeft dit perfect weer.
‘Ik weet dat je het ook ziet, ga met mij mee en je zal vrij zijn. Vrij van de zelf opgetrokken muren. Dus ruil het ‘gewone’ in voor het kleurrijke en als het gestoord is, leef dan een beetje gestoord. Je kan het op safe spelen en als koningin van het gewone, of je neemt risico.’
Vervolgens heeft mijn angst / gemak in de comfort zone ook een stem die dan tegenspreekt in dat nummer. Fantastisch om dat wikken en wegen te zien. En vooral ook zo mooi te zien is de passie die ‘het innerlijk weten’ heeft. Uiteindelijk kan het niet anders dat ik toe moest geven aan mijn gevoel van geluk. En dan nog wel ff met mezelf onderhandelen dat ik het financiële stukje realistisch een plek geef.

 

Never enough. Dit lied was t moeilijkst te duiden in eerste instantie. Het is een liefdes lied. In de strekking van: ‘Zonder jou is niets voldoende voor mij, zelfs 1000 spotlights zijn niet genoeg.’ Ik denk dat dit nummer een lied van mijn bewuste Ik aan mijn ziel is..
En als ik dan 1 van de eerste regels lees: ‘Je hebt een droom in mij ontluikt, het wordt steeds luider, kan je het horen echoën?  Het plantje was gezaaid door mijn zielswens. Het zaadje van mensen begeleiden, ondernemen, vrij zijn. En daar kon ik gewoon niet meer omheen. Het leven, zo dicht bij mijn ziel is heel erg bevrijdend. En een leven zónder dit gevoel zal nooit meer genoeg zijn.

 

Och en dan mijn all time favorite. This is me. Wauw. Bij het typen wordt ik al emotioneel.. Het laten zien wie ik ben, wat ik te bieden heb en dat ik bestaansrecht heb.. Wederom vrij vertaald: ‘Wanneer de scherpste woorden mij willen neerhalen, zal ik een vloed sturen en ze laten verdrinken. Ik ben moedig en beschadigd en ik ben wie ik bedoeld ben te zijn, Dit Ben Ik.

Pas maar op want hier kom ik, en ik loop door op mijn eigen ritme. Ik ben niet bang om gezien te worden, ik maak geen excuses meer. Dit Ben Ik.’

Ik denk dat deze tekst geen verdere uitleg meer behoeft. Wat ik nog wel wil toevoegen is dat dit grote kracht geeft. Het in de wereld zetten van mijn zijn. Mijn missie en mijn passie. Ik voel me moediger en krachtiger dan ooit.

 

Nou en dan het stukje in mijn proces wat steeds maar weer terug kwam: Wat als.. en de ja maars.. en och wat zullen mn naasten zeggen, en ojee, en ach en wee. Gewoon angst dus. Angst om te springen. Rewrite the stars ‘Niemand kan ons vertellen wat we moeten zijn, waarom zullen we niet herschrijven wat er in de sterren geschreven staat? Misschien dat de wereld dan toch van ons kan zijn.’

Mijn openbaring: Alles gaat precies zoals het gaat. Het herschrijven van de sterren is niet nodig als ik vol vertrouwen JA zeg en kiest voor mijn geluk en mijn zielsplan.

 

Tight rope. Mijn belofte aan mezelf dat ik dit aan ga. Vertrouwen hebben in mezelf. Iets wat ik ook wens dat anderen in mij hebben. Dan zou ik toch de eerste moeten zijn toch? Ook als ik af en toe nog even in een zweem van spanning verzand, dat ik weer het vertrouwen terug voel komen in mijn avontuur en dat ik opgevangen wordt.

‘Hand in mijn hand en de belofte dat ik nooit los zal laten. We balanceren op een stevig koord, hoog in de lucht. We kunnen de hele wereld daar beneden zien terwijl we hier op het koord lopen. Niet helemaal zeker of je me vangt als ik val, ach het is allemaal een avontuur met een adembenemend uitzicht wanneer we samen op een stevig koord lopen.’

 

Dit lied From now on representeert mijn Echte start. Van nu af aan zal ik mezelf niet meer verloochenen. Ik zorg ervoor dat ik Nu mijn legende leef en dat zal voelen als thuiskomen. Nu en niet na duizenden excuses. Zoals mijn vriend het heel mooi zei: If not now, then when?

Geen spoken en beren meer die mij van mijn pad af willen helpen.

 ‘Van nu af aan zullen deze ogen niet meer verblind worden, van nu af aan, zal ik wat ooit tot morgen moest wachten, vanavond starten. Laat deze belofte in mij starten als een lied in mijn hart. Van nu af aan kom ik terug naar huis. Eindelijk weer thuis.’
Eindelijk thuis