Kinderen zijn Reiki sponsjes.

'Wauw mam..Ik word er helemaal rustig van en je handen worden helemaal warm!'

Kinderen vinden Reiki iets magisch. Het heeft natuurlijk ook iets weg van een magische toverstraal wat uit je handen komt zoals te zien is bij bijvoorbeeld de Troetelbeertjes waarin de gehele Solar Plexus gaat stralen van liefde.

Ja...kinderen krijgen al snel veel méér magische dingen te zien via de TV. En eigenlijk is de essentie van zo’n serie dan vaak dat ze een ander gaan helpen met de kracht van het heelal. (en dan zou je nu zo’n hemels muziekje moeten horen).

Laat dat nu nét met Reiki ook het geval zijn. Reiki is universele levensenergie.

Ja lieve kinders: Reiki geven vind ik óók nog steeds iets magisch.

 

Gelukkig kunnen we steeds meer verklaren en aantonen wat Reiki nu eigenlijk doet. En om dat te kunnen vertellen in duidelijke taal zodat ook kinderen het snappen, is mijn missie. Als we dit soort zaken lekker Down to Earth houden, wat het in feite ook is, dan zullen we gauw het stigma verliezen dat het zweverig zou zijn.

Je hoort me vaak zeggen: ‘Bewust leven is niet zweven’. Want als je goed voor jezelf zorgt en bewust leeft, dan is aarden en met beide pootjes op de grond het eerste wat je zou moeten doen. (zie mn vorige blog).

 

Maar even to the point: wat gebeurd er nou eigenlijk als ik een kind Reiki geef? Ik krijg reacties zoals hierboven beschreven. (mijn eigen dochter tijdens haar eerste Reiki behandeling.)

Soms doen ze gelijk de ogen dicht en wordt er even diep gezucht. Hoe veel kinderen hoe veel reacties. Kinderen zijn net mensen. ;-)

Ik heb ook ervaren dat kinderen graag willen blijven bewegen tijdens het behandelen. Ook dat is oké want Reiki werkt ook op afstand. In de ruimte zijn en met mijn aandacht bij de kinderen zijn werkt prima. Ze nemen lekker hun favoriete knuffel of speeltje mee en dan kijken wat er gebeurd.

En dat is zo fijn aan kinderen; het zijn kleine Reiki sponsjes. Het maakt niet uit of ze liggen zitten of bewegen, het wordt als het ware gewoon opgezogen.
Het is heel duidelijk voelbaar dat ze de behandeling prettig vinden.
Wanneer het klaar of genoeg is geven kinderen dat aan op hun eigen manier. Dat is vaak met een kwartiertje a 30 minuten al. Dit komt doordat het lichaam kleiner is en de reiki goed ontvangen wordt. 

 

Hoe lekker is het dat je kind gewoon mag bewegen. Hoe fijn is het dat je als ouder zijnde je niet zorgen hoeft te maken over of je kind wel goed ligt en of ze zich gedragen. Alles mag en alles is goed.

Kinderen die in een vroeg stadium al hebben geleerd om te ontspannen, zouden beter hun balans van lichaam en geest kunnen behouden op latere leeftijd.

Nog meer feiten op een rijtje waar reiki bij kinderen zoal goed voor is:

  • Relaxend en kalmerend. Ook ideaal voor frequent huilende baby’s en huilbaby’s.
  • Zorgt voor een groter zelfvertrouwen.
  • Bewuster van hun lichaam en hun eigen 'ikje'.
  • Betere concentratie (ideaal voor op school).
  • Beter (in)slapen 

Heel mooi toch om deze reiki ervaring mee te geven aan je kind? En nog mooier als je ziet dat het hem/haar helpt natuurlijk.