Aarden. Gewoon Doen!

Aarden, of gronden, of wat je ook wel veel hoort tegenwoordig met het ‘verengelsen’ grounding of earthing, is het cont… Nee ik ga hier niet zo’n standaard verhaaltje neerzetten. Als je zoekt op het ‘grote internet’ is er genoeg te vinden over dit onderwerp. Mijn doel met deze blog is: Ga het gewoon doen! Dát is waardoor JIJ kan zeggen dat het werkt. Het is toch het belangrijkste dat je erachter komt wat het jou persoonlijk oplevert?


Oke..buiten het Doen! wil ik best wel even delen wat het aarden mij persoonlijk oplevert. Omdat je dan misschien net zo enthousiast over het aarden wordt als ik.

  • Het geeft mij een helikopterview. Omdat ik geaard ben is het makkelijker om te observeren en in de realiteit te blijven in plaats van meegenomen te worden in alledaagse situaties en gebeurtenissen.
  • Het zorgt ervoor dat ik beter mijn grenzen bewaak, bij mijn eigen waardes blijf tijdens interacties met andere mensen. Voorheen kon ik zomaar eens ‘wegvliegen’ uit m'n lijf en opgeslokt worden door andermans energie en wist ik totaal niet meer wat ik zeggen wilde. (laat staan dat ik wist wat precies mijn grenzen en mijn waardes waren.)
  • Zonder goede aarding kan ik geen goede behandeling geven. Het is dus echt heel belangrijk voor me. Alle spanning en niet geuite emoties die in ons energieveld zitten vloeien weg via het aardmagnetische veld. Vervolgens neem je de aarde energie weer op in je energieveld waardoor je je energiek en levendig voelt. Voor zowel mijzelf als mijn cliënten is het dus een essentiële start van de behandeling. Ik zorg ervoor dat de cliënt geaard is voordat ik met de behandeling van start ga.

HOE DAN?

  1. Ga het doen! Hieronder heb ik voor jou mijn manier van aarden neergezet. Ik heb deze geleerd van Praktijk het Noorderlicht. Het kost me nu slechts 5minuutjes per keer. In het begin zal t je even wat meer tijd kosten maar al snel zul je merken dat het ontspannen en 'het voor je zien' sneller gaat.
  2. Ga het 30 dagen doen. Waarom 30 dagen? Dan is het namelijk een nieuwe gewoonte in je systeem. Ik durf absoluut te garanderen dat je al veel sneller gaat merken dat het werkt!

DE oefening: (credits voor Agnes)

Zit comfortabel met je voeten plat op de grond. Ontspan jezelf. Wellicht heb je het nodig dat je eerst met je aandacht langs je lichaamsdelen gaat en de spanning stapje voor stapje los laat. Hierin ben je geheel vrij.

 

Stel je voor dat er boven je hoofd een bol van wit licht hangt. Uit deze bol komt een straal die via je kruin naar binnen gaat. Via je achterhoofd, ruggengraat zo naar je stuitje.

Via je benen gaat die straal naar je voeten. Zodra ze uit je voeten komen, veranderen ze in buizen van licht.

Je ziet dat de buizen heel diep de aarde binnen gaan. Tot je bij de kern van de aarde bent en daar de rode aarde energie tegenkomt.

 

Visualiseer dat je deze rode aarde energie als het ware omhoog zuigt zoals ranja door een rietje. Zo via je voeten komt het je lichaam in en hier verspreid je het verder. Vul je gehele lichaam ermee. Als je dit doet kunnen je voeten gaan tintelen. Dit betekend dat je geaard bent.

 

Als laatste zie je voor je dat het witte licht naar beneden blijft doorstromen en de rode aarde energie naar boven blijft komen. Dit kan je enige tijd blijven doen. Neem na de aarding even de tijd om bewust je lichaam te ervaren. Wat voel ik nu eigenlijk? Dit hoeft echt niet lang te duren. Je bent direct weer ready to go!